Kleuters

Mr. White maakt tandenpoetsen leuk

Kleuters aan het tandenpoetsen!

Jong geleerd is oud gedaan. Goede mondverzorgingsgewoonten voorkomen mondgezondheidsproblemen. Leer kinderen de juiste technieken aan, zodat de mondverzorging een leuke ervaring wordt. Mr. White is speciaal ontworpen om aan de behoeften van kinderen in deze leeftijdsgroep te helpen tandenpoetsen leuk te maken. Het gearceerde gebied in de borstelharen geeft de aanbevolen hoeveelheid tandpasta aan, dat is handig!

Tips
  1. Als uw kind 3 jaar wordt en weet dat tandpasta niet ingeslikt mag worden, begint u een klein beetje (de grootte van een erwt) tandpasta met fluoride te gebruiken.
  2. Moedig uw kind aan om de tanden minstens 2 minuten te poetsen om de hele mond grondig te reinigen.
  3. Het is normaal dat kinderen op hun duimen of vingers zuigen. De meesten leren deze gewoonte af rond de leeftijd van 4 jaar, zonder dat hun tanden schade hebben opgelopen. Als uw kind ouder is dan 4 jaar en nog altijd de gewoonte heeft om te duimen, bespreek dit dan met uw dentale professional. Hij/zij kan de tanden van uw kind opvolgen.
  4. U hoeft zich geen zorgen te maken over een melktand die scheef groeit. Deze tanden komen in veel gevallen mettertijd toch recht te staan.