Jeugd

Mr. White maakt tandenpoetsen leuk

We gaan wisselen!

Tussen zijn zesde en twaalfde jaar wisselt uw kind de tanden en kiezen. Dit gebeurt volgens een vast patroon. Let erop dat de eerste blijvende kiezen goed worden gepoetst, want ze staan vrij ver achter in de mond. Vanaf het 16e jaar kunnen de verstandskiezen doorbreken. Daarmee is het gebit compleet.

Tips

Als het goed is, heeft uw kind zelf een goede poetsroutine ontwikkeld. Aangeraden wordt om het gebit van uw kind eenmaal per dag na te poetsen tot het tien jaar is. Leer uw kind nu ook om de ruimte tussen tanden en kiezen goed schoon te maken. De tandarts kan u daar advies over geven. Een elektrische tandenborstel is het overwegen waard.

Regelmatig de tandarts of mondhygiënist bezoeken is een gezonde gewoonte. Zeker voor kinderen, want die zijn gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen. De tandarts controleert de mondgezondheid en geeft waar nodig advies voor mondhygiëne. Niet voor niets vergoedt de basisverzekering alle tandheelkundige controles en verrichtingen bij kinderen van 0 tot en met 18 jaar (met uitzondering van o.a. orthodontie).